e-ticaret , hosting
Ana Sayfa | Hakkımızda | Site Haritası | Dostlarımız | İrtibat
Türkçe   English  
 
  E-Ticaret Domain/Hosting Web Tasarımı Ürünler Hizmetler Yazılım İş Ortaklığı Destek Bayi Bölümü
e-ticaret web dizayn hosting domain
  ARA        

 

 
Hizmetler » Haberleşme Hizmetleri » VoIP Telefon Hizmetleri

VoIP - Voice Over Internet Protocol, Internet Protokolü üzerinden yani kısaca IP üzerinden ses iletimi anlamına gelen, yeni nesil bir iletişim teknolojisidir, kısaca internet telefonu olarak tanımlanmaktadır.

 

VoIP, telefon konuşmalarını ve faks bilgilerini, geleneksel veri paketleri halinde kurumsal ağlar veya internet üzerinden ileterek, ses iletimi ve faks haberleşmesi maliyetlerinizde büyük oranda tasarruf yapmanızı sağlar. Bu sistemde kalite kullandığınız alt yapı ile doğrudan ilgilidir. Sizlere sunduğumuz VoIP alt yapısı Sabancı Telekom tarafından sağlanmaktadır.

 

VoIP teknolojisinde ses kalitesi, sizin kendi internet bağlantınızın hızlı olmasına ve aradığınız ülkenin internet altyapısına bağlıdır. Internet altyapısı zayıf olan 3. dünya ülkelerini Internet Telefon Sistemiyle aradığınızda, ses kalitesinde %60'a varan oranlarda kayıplar söz konusu olabilir.

 

Ancak, internet altyapısı iyi olan Almanya, İngiltere, ABD, Avustralya gibi gelişmiş ülkeleri aradığınızda neredeyse sıfır ses kaybıyla, çok yüksek kalitede telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Böylece maaliyetlerinizi önemli ölçüde düşürmüş olursunuz.

 

VoIP teknolojisi, sesin sıkıştırılmış veri paketleri halinde internet üzerinde taşınması prensibine dayanır. Örnek verecek olursak, İstanbul'daki ofisinizden internet telefon sistemiyle Amerika'yı aradığınızı varsayalım. Telefondaki sesiniz, VoIP cihazlarla sıkıştırılıp, eposta gönderir gibi, internet üzerinden Amerika'ya kadar ücretsiz taşınır. Amerika'ya kadar internet üzerinden taşınan sıkıştırılmış bu data paketi karşı taraftaki aracı cihazlarda açılarak, normal telefon şebekesine ve oradan da aradığınız telefon numarasına aktarılır.

 

Kredi Kartına Taksit
Hizmetler
ÖZEL NOTLAR
Master Card

Visa Card


eXTReMe Tracker